Finalni meč ovogodišnje Luštica bay studentske lige Crne Gore u košarci na programu je sjutra od 19:30 sati u u sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.


Tog dana odigraće se i utakmica za treće mjesto sa početkom u 18:15 časova.
U finalu takmičenja igraće ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Mašinskog fakulteta.

“Mjesto u finalu zaslužili su i jedna i druga ekipa, s obzirom da su grupnu fazu takmičenja završile sa maksimalnim učinkom, a i u utakmicama play offa bili bolji od svojih rivala. DIF-ovci su bili prvi u grupi A, pobjedivši redom Građevinski fakultet, Medicinski fakultet i ekipu Plavog dvora, dok su Mašinci bili maksimalni u grupi D, sa četiri pobjede, slavili su protiv UDG-a, Pirodno-matematičkog fakulteta, Studentskog doma PG 2 i Ekonomskog fakulteta. U četvrtfinalu DIF-ovci su pobijedili prošlogodišnjeg šampiona, Elektrotehnički fakultet, a Mašinci su bili bolji od Pravnika. U subotu u polufinalu DIF-ovci ubjedljivi protiv UDG-a, a Mašinci sigurni protiv najprijatnijeg iznenađenja lige, ekipe FTH Kotor”, saopštili su organizatori.
Ovogodišnje izdanje Studentske lige Crne Gore u košarci okupilo je rekordnih 18 ekipa i nakon više od dva mjeseca odlične košarke, odigranih 38 utakmica, ušli u završnicu Lige.