YouTube planira potpuno da promijeni način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go, prenosi Antena M.

U pitanju je aplikacija koja bi na YouTube trebalo da privuče novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gdje se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mjesto na kojem je vođa YouTubeove radne grupe Nibha Jain, sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebalo da radi sjajno i na sporijim brzinama interneta te na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju.

Noviteti koje donosi YouTube Go je da će aplikacija moći da radi i kada korisnik nije na internetu, a korisnici će dijeliti sadržaje uz pomoć bežične veze.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata.

Očekuje se da će nova aplikacija, piše Index.hr, svima biti dostupna već početkom 2017., a stručnjaci predviđaju da će zauvijek promijeniti način na koji danas gledamo ovaj popularni sajt.

Z.G.