Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković prisustvovao je sinoć u “Tehnopolisu” prezentaciji prve android mobilne aplikacije o zmijama u Crnoj Gori i na Balkanu, pod nazivom “Zmije Crne Gore”.

Prezentaciju je organizovalo Ekološko udruženje mladih “Zeleni Centar”(EUM)  uz podršku Turističke organizacije Nikšić, a aplikaciju je izradio projektni tim kojeg čine mladi istraživači, programeri i dizajneri: Vernes Zagora, Aleksandar Simović, Miloš Džiknić, Marko Banović i Tihomir Radonjić.

Vuković je istakao da je Opština  uvijek tu da isprati i podrži sve naše sugrađane, naročito mlade ljude, kako iz oblasti nauke, tako i sporta, kulture i ostalih djelatnosti.
Izvršni direktor EUM-a Miloš Džiknić istakao je mogućnost besplatnog preuzimanja aplikacije preko Google Play prodavnice. Kako je rekao, pored doprinosa u brendiranju biodiverziteta Crne Gore, glavni cilj mobilne android aplikacije je promocija nauke u društvu, da na savremen, široko pristupačan, inovativan i lako razumljiv način upozna širu javnost sa ukupno 15 vrsta zmija koje žive na teritoriji Crne Gore od kojih su samo tri vrste otrovnice (poskok, šarka i šargan), a dvanaest vrsta su neotrovnice.