Glavna administratorka Biljana Vučurović prisustvuje konferenciji koju je organizovalo Udruženje za usklađenosti u poslovanju na temu “Promena perspektive” u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Konferencija je okupila vodeće stručnjake u oblasti Compliance-a iz zemlje i regiona. Tom prilikom su razmijenjene ideje i uspostavljena saradnja od značaja za našu opštinu.

Baveći se temama Cyber security & DORA, Blockchain tehnologija, kriptovalute i upravljanje rizicima, vještačka inteligencija, Digital, Al & Compliance i drugim, učesnici Konferencije su imali priliku da saopšte i nauče nešto novo o starim temama, mijenjajući perspektivu istih, čime su značajno doprinijeli daljem razvoju Compliance funkcije i Compliance profesionalaca u budućnosti. Sa druge strane, kako je korporativna funkcija Compliance-a da doprinosi ravnoteži između profita i održivog poslovanja, sa ciljem da se poslovanje, odnosno ponašanje menadžmenta i zaposlenih uskladi sa određenim standardima, to je širenje pravaca na ovom polju od značaja za primjenu Zakona o upravljanju unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru. Tačnije, doprinos ove konferencije je nemjerljiv za osnaživanje i razvoj naše opštine u okvirima upravljanja internim kontrolama, odnosno unutrašnjim nadzorom, pa samim tim stečena znanja i iskustva mogu značajno doprinijeti boljem, budućem, upravljanju sredstvima subjekta, finansijskim i drugim kontrolama i svim vidovima unutrašnjih revizija od značaja za uspješno upravljanje i ostvarivanje poslovnih ciljeva subjekta na transparentan, pravilan, ekonomičan, efikasan i efektivan način.

“Preostaje nam primjena stečenog znanja u narednom periodu, jer kvalitetno dobijenim smjernicama možemo pružiti i kvalitetan doprinos, vrijedan nacionalnog i evropskog nivoa, u pogledu poštovanja propisa i realizacije funkcije kontrole zakonitosti (usklađenosti) poslovanja, stavljajući navedeno u prvi plan“, istakla je administratorka Vučurović.