Malobrojni ljubitelji skijanja dobili su priliku da ove zime uživaju na padinama Vučja, jer snijega dovoljno nije bilo ni na mnogo većim nadmorskim visinama. Izostale su padavine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, pa ipak u Sportsko-turističkom kompleksu Vučje tražilo se tih dana mjesto više, a onda, kad je sve to prošlo, ponovo su svi gledali u nebo i čekali, a đački raspust je odmicao.

Prema riječima PR Ski-centra Vučje Vanje Tomašević, mnogo su organizovaniji bili u susret ovoj zimi nego prethodnim, ali što je bolje kad snijega nije bilo.
,,Dijelimo sudbinu ostalih zimskih centara u Crnoj Gori i zemljama okruženja. I prije nego je zima kalendarski počela, naše staze su bile pripremljene, remontovane žičare i obogaćena usluga. Minule jeseni izgradili smo nove prostorije za ski-servis, opremili ga sa oko 400 komada skijaške opreme, uređena je nova ambulanta za potrebe Gorske službe spašavanja, a značajno smo povećali i broj ležaja. Ovu zime u ponudi imamo više 40-ak kreveta u luksuzno opremljenim sobama i apartmanima, tako da u našem hotelu sada može prenoćiti i više od stotinu gostiju, a nacionalni restoran je još većih kapaciteta. Međutim, padavine su izostale, tako da smo tek 18. januara imali prvi skijaški dan. Svega desetak dana trajala je sezona, snijega je bilo dovoljno samo za mlađe skijaše, a prethodnih dana dolazili su masovno oni koji se zadovoljavaju sankanjem. Naša škola skijanja „Vučko“ okupila je 60- ak polaznika, a na stazama Vučja s mališanima radi i Planinarsko-smučarski klub Javorak i mnoge druge škole“, kaže Vanja Tomašević, dodajući da je ove zime vladalo veliko interesovanje za njihov centar.
,,Trebala je još jedna grupa djece, koja prvi put staju na skije, da stigne 8. februara, ali smo tu posjetu odložili za 18. februar, a već četiri dana kasnije dolaze nam novi najmlađi skijaši“, poručuje ona.
Ona je istakla da su oni do kraja zime planirali brojne manifestacije, žurke na otvorenom, promocije, pa ipak zavisiće od snijega.
,,Tradicionalni Snow Dance festival trebalo bi da se održi krajem februara ili početkom marta. Do posljednjeg dana vjerujemo da nas nebo neće iznevjeriti. To je manifestacija koju s nestrpljenjem iščekuje na hiljade ljudi, neko zbog uživanja u takmičenju bordera, a neko zbog dobrog provoda. Na Vučje bi trebali da stignu vrhunski muzičari i zabavljači“, najavljuje Tomašević.