U okviru projekta Drinkadria, ,,Vodovod i kanalizacija” Nikšić organizuje završnu radionicu u kojoj će se govoriti o upravljanju gubicima u vodovodnim sistemima, saopšteno je za Dan.

 
Radionica će biti održana 26. februara u hotelu „Maršal” na temu ,,Iskustva i ostvareni rezultati u upravljanju gubicima u vodovodnim sistemima. Primjeri dobre prakse u Crnoj Gori i regionu’’.
Osnovni cilj radionice je prezentacija realizovanih aktivnosti i ostvarenih rezultata u Nikšiću kroz implementaciju pomenutog projekta i razmjena iskustava i znanja s predstavnicima relevantnih institucija i organizacija iz oblasti vodosnabdijevanja iz Crne Gore i regiona. Radionica se održava u okviru implementacije međunarodnog projekta „Umrežavanje za bezbjedno vodosnabdijevanje u jadranskoj regiji“.
,,Ukupan budžet projekta, opredijeljen za rješavanje izazova i problema u prekograničnom snabdijevanju, ali i za unapređenje vodovodnih sistema kroz ulaganje u infrastrukturu i borbu protiv prekomjernih gubitaka, iznosi 6.643.648,36 eura. Od te sume Vodovodu Nikšić su za sprovođenje aktivnosti, odobreno 393.000 eura”, navodi se u saopštenju iz Vodovoda.