Udruženje noćnih klubova očekuje da će noćni klubovi nastaviti sa radom već od petka, ili najkasnije od drugog avgusta, do kada bi trebalo da bude funkcionalan elektronski Kovid sertifikat u Crnoj Gori. Iz Udruženja su kazali da nadležnima zamjeraju što to pitanje nije riješeno ranije, ali su poručili da neće protestovati, kako ne bi ugrožavali turističku sezonu.

Miško Ivanović iz Udruženja kazao je da imaju najavu da bi trebalo od petka da počnu sa radom.
“Naravno, pod uslovom da se elektronski sertifikat pribavi za Crnu Goru i u tom slučaju od petka bi trebalo da obavljamo svoju djelatnost, ako ne, onda bi to trebalo da bude 2. avgust, odnosno ponedjeljak”, rekao je Ivanović, prenose Vijesti.
On je dodao da neće biti protesta.
“Svi imamo jedan veliki problem trenutno koji ćemo pokušati da prevaziđemo, naravno bez tih protesta i svega jer to ugrožava i zdravlje a i sliku, jer je Crna Gora kao turistička destinacija dobro popunjena”, kazao je Ivanović.
Član Udruženja noćnih klubova, Lazar Lazović, rekao je da je to pitanje moralo da bude pokrenuto još u junu.
“Nije nam dozvoljen rad bez tih sertifikata, ali to pitanje je trebalo da bude pokrenuto još u junu a ne sada – dan za dan mjere, nas ugrožavaju i mi nemamo drugih rješenja već da se borimo za egzistenciju, radnike”, naveo je Lazović.