Trening

 

Pročitali ste naslov i sigurno pomislili da se radi o još jednoj seriji vježbi koje nećete odraditi, a koje možda i ne djeluju. Nemojte odmah odustati. Sudeći po komentarima i rezultatima onih koji su ovo isprobali, zaista je riječ o nečem učinkovitom. Treba vam samo 10 minuta dnevno.

U nastavku donosimo pet jednostavnih vježbi koje trebate izvoditi šest dana u sedmici i to cijeli mjesec.

Plank

Nekada podcijenjen, danas neizostavan. Plank će ojačati vaše trbušne mišiće i središnji dio tijela, a poboljšat će i držanje.

Držite laktove direktno ispod ramena. Uvucite trbušne mišiće, stisnite stražnjicu i bedra (ne zaboravite disati normalno).

Držite tu pozu i izbjegavajte spuštanje ramena ili bokova.

Sklekovi

Nema puno vježbi koje u isto vrijeme aktiviraju svaki mišić u tijelu, troše znatan broj kalorija te brzo povećavaju tonus trbušnih mišića.

Čučnjevi

Čučnjevi su poprilično jednostavni za izvođenje, a osim što oblikuju noge i stražnjicu, oni zapravo aktiviraju puno veći broj mišićnih grupa.

Bird-Dog vježba

Spustite se u klečeći položaj i podignite lijevu ruku i desnu nogu. Vrat je u ravnini kičme, pogled usmjeren u pod, trbušni mišići aktivirani, kukovi u ravnini s podom, stražnjica stisnuta. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa promijenite ruku i nogu.

Podizanje kukova

Ravan trbuh i čvrsta stražnjica… Ma ko to ne bi htio? Ova vježba će vas dovesti do cilja. Lezite na leđa i savite noge. Podignite kukove tako da vam tijelo tvori ravnu crtu od ramena do koljena. Položaj zadržite nekoliko sekundi, a zatim se spustite.