Film “Santa Marija della Salute“ biće ponovo prikazivan u Nikšićkom pozorištu u nedelju 12. februara, projekcija je planirana u dva termina u 18 časova i 20 časova i 30 minuta. Zbog odlične reakcije i velikog interesovanja publike Nikšićko pozorište u saradnji sa distributerima su odlučili da još jednom repriziraju projekciju tog filmskog naslova.

Fim je rađen po scenariju Zdravka Šotre koji je i reditelj pomenutog filma. “Santa Marija della Salute“ oživljava uzbudljivu emotivnu priču jednog od najvećih pjesnika srpske kniževnosti Laza Kostića i mlade, lijepe Lenke Dunđerski kćerke bogatog veleposjednika Lazara Dunđerskog. Priča počinje u Veneciji pred crkvom Santa Marija della Salute.

Lik Lenke tumači Tamara Aleksić, a dok slavnog pjesnika Laza Kostića igra Vojin Ćetković, pored njih dvoje u ovom dvosatnom filmskom ostvarenju igra oko 160 glumaca.

Emocije i oduševljenje nikšićke publike posle odgledanog filma se nijesu mogli sakriti. Kritike nikšićke publike su pozitivne svi su se složili da je to jedan prelijepo odrađen film, sa dosta istaknutih emocija, prava ljubavna priča.

Nikad ljepši film se nije prikazivao u našem gradu. Dočarana je prava ljubavna priča toliko da su muškarci i žene izašli plačući iz bioskopa, toliko su bili emotivno dotaknuti, kaže Marija za portal “Mladi Nikšića“.
Neki su po nagovor vrlo drage osobe pošli da odgledaju film i ako nijesu pitali koji se film prikazuje.

Mirko kaže, “Čitao sam Santa Mariju della Salute a kad sam čuo da se u našem pozorištu prikažuje film bilo mi je drago da odem i da ga odgledam. Lik Laze Kostića skoro pa isti sve je bilo fino uklopljeno, dobra gluma i moja očekivanja su bila ispunjena, drago mi je što sam otišao da ga pogledam“.

Karte će biti u prodaju 11 i 12. februara, mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta od deset časova do 20 časova i 30 minuta, a cijena ulaznice je 2,50 eura.