Utakmice šestog kola košarkaške Biznis lige odigrane su za vikend u podgoričkoj “Kući košarke”, gdje su favoriti ostvarili očekivane pobjede.

 

Lider na tabeli ekipa Elektoprivrede je bila slobodna, dok su pobjede ostvarili sastavi Kliničkog centra, Erste banke, Jugopetrola, Javne uprave i Crnogorske komercijalne banke.

Ekipa Jugopetrola je lako pobjedila ekipu “Societe Generale Montenegro“ sa deset poena razlike (45:35), uz odličan timski rad gdje su se svi igrači upisali u strijelce.

Sastav Kliničkog centra Crne Gore je predvođen Milutinovićem koji je postigao 27 poena, savladao ekipu Plantaža rezultatom 56:50.

Javna uprava je u meču sa malim brojem poena pobjedila ekipu “Heta” (38:32), a na visini zadatka bili su Vukadinović sa 17 i Ivezaj sa 11 pogodaka.

Sportski kolektiv Erste banke je sa četiri poena razlike porazio sastav Telenora, a u pobjedi svog tima najefikasniji bio je Simonović sa 23 pogotka.

Crnogorska komercijalna banka je ostvarila najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu i to protiv ekipe „ID Construction“ (54:40). U pobjedi „bankara“najbolji su bili Lukić i Novaković koji su upisali po 16 poena.

Takmičenje se nastavlja u nedelju, a u narednom kolu slobodna je ekipa Jugopetrola.