Rekordni broj prijava(24) pristigao je na četvrti konkurs Pivare “Trebjesa” za najbolji ekološki projekat nevladinih organizacija, od kojih je čak 11 iz crnogorskih opština.

Predloge projekata podnijele su sljedeće nevladine organizacije: iz Podgorice ”Zeleni Crne Gore”, ”Green Home”, ”Institut za zdravu hranu”, ”Skadar Lake”, ”Biospeleološko društvo”, ”Za vode Podgorice” i ”Crnogorski evropski edukativni centar”, NVO ”Da zaživi selo” iz Pljevalja, dvije organizacije iz Cetinja ”My Way – Moj put” i ”Aktivna zona”, potom tri NVO iz Danilovgrada ”Otvorena škola”, ”9. decembar” i ”Devedeset devet”, ”Klub Velika” iz Plava, ”Moje Rožaje” iz Rožaja, nikšićke NVO ”Volonteri Crne Gore”, ”Društvo mladih ekologa”, ”GEO Eko Montenegro”, ”Ekološki pokret Ozon” i ”Zelena ideja”, ”BRAIN” iz Bijelog Polja, ”Natura” iz Kolašina, NVO ”Arka” iz Budve i ”NVO Sport CG” iz Bara.
Projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni pred komisijom, koju ove godine čine: novinar i lokalni ekološki aktivista Damira Kalač, Aleksandar Dedović direktor Alfa centra – NVO koja je pobijedila na prethodnom konkursu i dva predstavnika Pivare.

Prilikom razmatranja najboljeg projekta ocjenjivaće se problem ili potrebe koje se nastoje riješiti, aktuelnost, kvalitet, a posebno ciljne grupe i način njihovog uključivanja.

Realizaciju najboljeg ekološkog projekta Pivara će podržati novčanim fondom vrijednim 10.000 eura. Najbolji projekat biće proglašen u junu.