karate klub Onogošt

Iz karate kluba Onogošt saopštavaju, da će veliki jubilej, 30 godina postojanja, obilježiti oranizacijom tradicionalnog međunarodnog turnira Kup Nikšića. Turnir će biti održan 2. oktobra, a okupiće više stotina karatista iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Onogošt će 18. put biti organizator karate takmičenja, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora.
Organizator je najavio da će klub u čast jubileja podsjetiti na takmičare koji su pronosili slavu crnogorskog karatea i zahvaliti se svima koji su pomogli da Onogošt bude što je danas.
Direktor kluba Dragoljub Fatić kazao je da je kroz školu i takmičarski pogon Onogošta prošlo više od 6.000 pionira, kadeta, juniora, i seniora.
“Onogošt je izrastao u jedan od vodećih klubova u Crnoj Gori, a zalaganjem svih ljudi u klubu i osmišljenim radom stručnog štaba klub je dokazao kako se sa gole ledine može formirati uspješna sportska organizacija i sportski kolektiv za primjer”, rekao je Fatić agenciji MINA.
On je podsjetio da su karatisti Onogošta predstavljajući svoju državu i grad osvojili više od 70 medalja na zvaničnim međunarodnim šampionatima.
Trofejni stručnjak podsjetio je da se Onogošt može pohvaliti seniorskim evropskim medaljama, ima evropskog i svjetskog prvaka i pobjednika Svjetskog kupa, osvajače medalja na prvenstvima Mediterana i Balkana, kao i sa Unirvezitetskih prvenstava Evrope i svijeta.
“Svi ti rezultati i nastupi naših takmičara govore da se sa ovakvim uspjehom može pohvaliti mali broj sportskih kolektiva, kako u našem gradu, tako i u našoj državi”, kazao je Fatić.
Organizator turnira je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport opštine Nikšić.
Saopšteno je da je taj sportski događaj uvršten u manifestaciju Septembarski dani Nikšića.
Početak takmičenja u Sportskom centru zakazan je za devet sati i 30 minuta. Izvor: mina.news