Prvu sedmicu su arhivirali – sa novljanskog Škvera preselili su se u Nikšić. Još se nijesu kompletirali, ali selektor Vladimir Gojković sa reprezentativcima radi po planu i programu. Motiva ne fali, ljeto je izazovno, ,,ajkule“ krajem juna kreću u bogatu priču iz Budimpešte (sa Svjetskog prvenstva), a završiće je u septembru u Splitu – gradu domaćinu šampionata Evrope, prenosi Pobjeda.

U međuvremenu reprezentaciju U 19 (sredinom septembra) očekuje nastup na prvenstvu Evrope. Domaćin je Podgorica, a očekivanja su velika.

,,Krenuli smo u drugu sedmicu priprema. Očekuje nas naporno ljeto, veliki izazovi, a značiće nam sve ovo što nas čeka u Budimpešti i Splitu. Značio nam je i turnir Svjetske lige u Podgorici”, kazao je Dušan Banićević.

Centar crnogorske reprezentacije stigao je na pripreme u dobrom raspoloženju iz kapice Sabadelja. Sa španskim klubom osvojio je Eurokup.

,,Odlična sezona, uspjeli smo da osvojimo trofej, stigli smo do trećeg mjesta u domaćoj ligi što nas je odvelo u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa ima puno potencijala i očekujem da ćemo se od naredne sezone nadmetati u eliti”, kazao je Banićević.

Banićević vidi puno prepreka na putu do cilja. Vidi opasne Mađare na šampionatu svijeta.

,,Nije moglo teže. Igraćemo protiv kvalitetne ekipe i protiv nekoliko odličnih individualaca”, napomenuo je Banićević.

Selektor Gojković krenuo je u uvodni dio rada sa igračima iz domaće lige. Polako su se priključili internacionalci, stigao je Banićević, Averka…

Neki mladići su se tek priključili.

,,Znače nam pripreme. Lično sam od pete, šeste godine, znači dok sam bio dijete, čekao na ovaj dan. Lijepo je biti dio tima”, poručio je Petar Vujošević mladi crnogorski reprezentativac.

Dobra sezona je iza mladića koji su priključeni ,,A“ timu.

,,Sezona je bila dobra, lično sam zadovoljan formom, a januarski prelazak iz Katara u Primorac pokazao se kao pun pogodak”, prvotimac Primorca se nada da će kroz duge pripreme, kvalitetan rad i rad sa iskusnijim igračima, spemni dočekati septembarski izazov u Podgorici.