Institut za ljekove

Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore Montefarm potpisala je ugovor sa firmom Farmalab d.o.o. iz Podgorice o isporuci 31.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa u vrijednosti od 217.000 eura. Kako su Dnevnim novinama saopštili iz Montefarma, krajnji rok za isporuku vakcina je 15. oktobar.

“ZUACG Montefarm je početkom juna ove godine tenderskom procedurom izabrala firmu Farmalab d.o.o. iz Podgorice kao najboljeg ponuđača za nabavku vakcine protiv sezonskog gripa. Ugovorena količina je 31.000 doza, vrijednosti 217.000 eura, a krajnji rok isporuke ove vakcine je 15. oktobar 2020. Prošlogodišnjim tenderom nabavljena i distribuirana količina vakcine protiv sezonskog gripa bila je 22.700 doza”, naveli su iz Montefarma.

Podsjećamo, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predmet javne nabavke se nabavlja po partijama i obuhvata nabavku 1.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju djece od šest do 36 mjeseci u iznosu od 7.000 eura i 30.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju lica starijih od tri godine u iznosu od 210.000 eura.

“Nedostatak ljekova-vakcina protiv sezonskog gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonom dozvoljenom roku. Skraćenjem roka se ne ugrožava konkurentnost postupka niti jednakost ponuđača, jer se radi o proizvodima koji se nabavljaju svake godine, kao i o poznatom tržištu”, napominje se u tenderskoj dokumentaciji.

Izvor: Dnevne novine