U Tehnopolisu je u četvrtak 16. februara bio organizovan okrugli sto “Bez barijera. Da posao ne stoji!” u velikoj sali IPC Tehnopolis.

Kako saopštavaju iz Tehnopolisa, okrugli sto je dio projekta „Jačanje kapaciteta za unapređenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi“ koji program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sprovodi u saradnji sa Ministarstvom finansija uz podršku Britanske ambasade u Podgorici. Cilj okruglih stolova u okviru ove kampanje je da se kroz dijalog sa privrednicima iznađu novi načini za dalje unapređenje kvaliteta, efikasnosti i dostupnosti javnih usluga, kao i stvaranje boljeg i stimulativnijeg poslovnog ambijenta.

U okviru projekta je uspostavljena online platforma www.bezbarijera.me, putem koje privrednici mogu da ukazuju na probleme sa kojima se susrijeću u poslovanju, kako bi se identifikovale i eliminisale komplikovane i dugotrajne procedure, odnosno biznis barijere u javnoj upravi.

Okrugli sto je otvorio gospodin Živko Kecojević, menažer Opštine Nikšić, gospođa Fiona Mekluni – stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori, gospodin Gevin Vesi – zamjenik šefa misije, Britanska ambasada Podgorica i gospodin Ivan Radulović, načelnik Direkcije za analizu uticaja propisa, Ministarstvo finansija.