U Crnoj Gori jutros se saobraćaj odvija po suvim putevima, a na sjeveru je, zbog jutarnjeg mraza i mjestimične magle, neophodna sporija i opreznija vožnja, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Na magistralnom putu M-18 Nikšić-Danilovgrad, gdje je zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, danas će od deset do 11 sati biti potpuno obustavljen, zbog sanacije nestabilne kosine.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, u mjestu Orja luka, režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Kamenica-Meterizi-Jankovica Krš-Ulići, režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog rekonstrukcije. saobraćaj je regulisam semaforskom signalizacijom.

I na magistralnom putu Cetinje-Budva, na lokalitetima Markovići i Obzovica-Brajići, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta Podgorica-Kolašin i skretanja za Mateševo, režim saobraćaja izmijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je i semaforska signalizacija.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, zbog sanacije klizišta, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Režim saobraćaja na regionalnom putu kroz Virpazar promijenjen je zbog rekonstrukcije mosta u tom mjestu, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na magistralnom putu M-2, dionica Petrovac-Virpazar postavljen je montažni most za pješake, a vozila do sedam tona mogu koristiti alternativni put kroz naselja Boljevići, Limljani, Gluhi do i Novo naselje.

Teretna vozila, mase preko sedam tona, mogu koristiti alternativni put Bar-Ostros-Ulcinj-Virpazar.

Na magistralnom putu M-4 Lipci-Grahovo, u Donjim Krivošijama, promijenjen je režim saobraćaja sa tri na dvije saobraćajne trake. Saobraćaj je, zbog kavanja kosine, obustavljen za sve vrste vozila na deset minuta, u terminu od deset do 11 sati i od 15 do 16 sati.