U organizaciji Ekološkog udruženja mladih „Zeleni centar” i Gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout”, obilježen je 13. jul šestim tradicionalnim takmičenjem u Street Workout & Calisthenics gimnastičkim disciplinama u Crnoj Gori, održanim u Prvom Street Workout parku pod Trebjesom, u Nikšiću.

” Uspjeli smo uspješno da organizujemo i ovogodišnje sada već šesto po redu takmičenje u gimnastičkim Calisthenics disciplinama, i da pokažemo široj javnosti u Crnoj Gori, a pogotovo mladima koji tek startuju sa treningom, koliko je bitno da vode računa o zdravim stilovima života, i upravo zbog toga je najviše pažnje dato na takmičenju vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci) kako bi se motivisali mladi da se aktivno bave ovim vidom sportske aktivnosti u prirodi i to pogotovo nakon perioda ograničenog treniranja koje je bilo za vrijeme pandemije korona virusom. Takođe i ove godine na takmičenju je bila i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle – slobodni stil u Calisthenicsu gdje su mladi uspjeli da prikažu svim gledaocima čari ovoga sporta i svu akrobatsku i zadivljujuću stranu ove sportske discipline”, saopštio je predsjednik gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout” Miloš Džiknić.
Na otvaranju ovogodišnjeg takmičenja prisustvovao je i novoizabrani Sekretar za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje opštine Nikšić Dejan Ivanović. koji je podržao takmičenje.
“Posebno mi je zadovoljstvo što su Opština Nikšić – Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje podržali ovako zanimljivu i za mlade značajnu višegodišnju tradicionalnu sportsku manifestaciju. Sa pozicije odlučivanja, obećavam da ćemo kontinuirano pratiti rad Gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout” iz Nikšića, vaša ista ili slična sportska nadmetanja, na radost svih naših sportskih sugrađana, a naročito mladih”, naveo je Ivanović.
Da se takmičenje odvija najboljim tokom pobrinule su se sudije, Nikola Agramović, Nikola Lončarević, Almin Gerina, Marko Đukanović, Ivan Vuković, Boris Martinović i Goran Tomanović, kao i zapisničari i fotoreporteri na takmičenju Sofija Đukanović i Marko Banović.
Pobjednici po kategorijama:
– Disciplina Freestyle preko 18 godina
1. Krsto Premović
2. Dušan Ivanović
3. Nikita Lalatović
-Disciplina Freestyle do 18 godina
1. Redžep Saliji
2. Matija Mustafić
3. Vasilije Suknović
-Disciplina Propadanje na razboju do 18 godina
1. Semir Đera
2. Luka Mijović
3. Stefan Radoman
– Disciplina Propadanje na razboju preko 18 godina
1. Muamer Orahovac
2. Enis Krnić
3. Radomir Gagović
– Disciplina Zgibovi na vratilu do 18 godina
1. Luka Mijović
2. Petar Kapetanov
3. Stefan Cebalović
– Disciplina Zgibovi na vratilu preko 18 godina
1. Milovan Gačević
2. Filip Brković
3. Matija Gajović
– Disciplina Zgibovi za veterane
1. Saša Ražnatović
2. Dušan Krcunović
3. Aleksa Baćović
Ovogodišnje takmičenje je podržano od strane Gimnastičkog Saveza Crne Gore i Sekretarijata za kulturu, mlade, sport i socijalno staranje opštine Nikšić, kao i od strane dugogodišnjih prijatelja takmičenja: Crnogorska Komercijalna Banka, Vector System Security, AbakusWeb.me, NK Broker, Sportski Centar “Trim”, Školica Sporta “Talenat”, gostionica – ćevabdžinica”Sač” i festival “LAKE FEST”.