Apsolventkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, rukometašica Ana Milačić, sa grčkim klubom AEK osvojila je titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke, prenosi sajt Univerziteta Crne Gore.

“Najbolja odluka koju sam donijela je prelazak iz Soluna u Atinu, iz Kluba Paok”, kazala je Milačić.

Sezonu su, kako je kazala i sama Milačić, završili na pravi način, porazili Paok u finalnoj seriji i na njihovom terenu proslavili titulu šampiona.

“Niije bilo lako jer sam prešla u redove najvećeg rivala. Prihvatanje novog poduhvata me srodilo sa najdivnijim saradnicima u mojoj karijeri. Član kluba sam postala u decembru i krenuli smo ka zacrtanom cilju – duploj kruni. U februaru smo dominantno osvojili Kup. Nastavili smo sa kvalitetnim treninzima na čelu sa sjajnim i uspješnim trenerom Aleksandrom Sašom Živulovićem, a u međuvremenu napravili jednu lijepu rukometnu priču i ugostili Veselina Vujovića”, kazala je ona.

Milačić je svoju rukometašku karijeru započela u RK “Budućnost”, gdje je prošla sve kategorije, a igrala je za reprezentativne selekcije Crne Gore, kao i za Naisu (Niš), Lokomotivu (Zagreb), Metalurg (Skoplje), Paok (Solun) i Nea Ionia (Atina).

Dupla kruna proslavljena u Solunu, na terenu najvećeg rivala Paok-a, na neki način istorijska – bez poraza osvojena, služi za ponos i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, čiji je Milačić apsolvent.