Uručeni pokloni đacima prvacima MZ Župa

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka sedam godina unazad obezbjeđuje poklone za prvake u OŠ “Dušan Bojović”. Poklone u vidu školskog pribora i slatkiša im je na svečanom prijemu uručio predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović.

Radulović je, kako se navodi u saopštenju za javnost, kazao da ga raduje činjenica da je ove godine u prvi razred krenuo 31 prvak.
Direktorici škole, nastavnom kolektivu, učenicima, a posebno prvacima, poželio je srećan početak školske godine, sa željom da sve posluži zdravlje i da što uspješnije savladavaju školsko gradivo, i obećao da će Savjet MZ Župa i u narednom periodu nastaviti da svojim aktivnostima doprinese što boljim uslovima za bitisanje mlade populacije u toj mjesnoj zajednici.
Podsjetio je da je u ovoj godini Savjet za svako novorođenče u toj mjesnoj zajednici obezbijedio novčane nadoknade u iznosu od po 100 eura, dok je prvorođeno dijete dobilo 1000 eura.
Polumaturantima su obezbijedili besplatnu ekskurziju i polumatursko veče, dok su dobitnici diplome „Luča“ dobili novčane nagrade. Takođe su za najbolje učenike organizovali besplatan izlet, a najboljim studentima su obezbijedili mjesečne stipendije po 70 eura.
„Pomažemo KUD ‘Župa’, kao i fudbalski klub i sportsko-ribolovni klub. Sve smo ovo uspjeli zahvaljujući privrednim društvima i pojedincima koji su prepoznali jednu pozitivnu namjeru u svim ovim aktivnostima. Savjet MZ će nastojati da održi ovaj kontinuitet aktivnosti, a da li će se uspjeti pokazaće vrijeme pred nama“, poručio je Radulović.
Savjet MZ će na kraju ove školske godine za 20 najboljih učenika od petog do osmog razreda razreda obezbijediti besplatan jednodnevni izlet, a destinaciju će učenici izabrati.
Izvor: Vijesti.me