Nepoznati počinilac, ili više njih, ukrao je kinoprojektor koji se nalazio na „Sceni 213“ u nikšićkom „Sindčelu“, prenosi portal Vijesti.

Pljačka se vjerovatno dogodila za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika jer su radnici, kada su 11. januara počeli sa poslom, vidjeli da je kinoprojektor nestao.

Policija je saopštila da se u prostoriji gdje se nalazio kinoprojektor bilo još vrijednih stvari, ali su one ostale netaknute, što ih upućuje na sumnju da je lopov ciljano došao po kinoprojektor.

Uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti, izuzeti predmeti i tragovi su poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar, a obavljen je i razgovor sa zaposlenima.

„Scenom 213“, na kojoj se prikazuju filmovi, ali i održavaju priredbe, promocije, predstave, koncerti i mnoge kulturno-zabavne manifestacije upravlja Nikšićko pozorište. Ranije je ona bila sastavni dio Centra za kulturu, ali je ukidanjem pomenute ustanove kao i „Anderve“, i formiranjem novih, Muzeji i galerije i Narodna biblioteka „Njegoš“, „Scena 213“ data Nikšićkom pozorištu.