uprava za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove (UiP) izdala je u četvrtak, u Nikšiću i Rožajama, 13 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.950 EUR.

Kako su iz UiP-a saopštili da su turistički i sanitarni inspektori sproveli zajedničke aktivnosti pojačanog nadzora na teritoriji te dvije opštine.

Naveli su kako, turistička inspekcija u Nikšiću je izdala tri prekršajna naloga od ukupno 1,8 hiljada EUR i podnijela dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu.

Iz UiP-a su kazali da je sanitarna inspekcija u Nikšiću izdala četiri prekršajna u vrijednosti od ukupno 2,8 hiljada EUR i podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog neposjedovanja uredno ovjerenih sanitarnih knjižica.

Kako su rekli u Rožajama, turistički inspektori vršili su inspekcijske nadzore u devet ugostitejskih objekata.

„Tom prilikom utvrđeno je pet nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, kao i na upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu, za koje je izdato šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,35 hiljada EUR“, kaže se u saopštenju.

Apelovali su iz UiP-a na sve privredne subjekte, kao i građane, da se pridržavaju odredbi važećih propisa.

UiP će, kako su poručili, nastaviti sa akcijskim kontrolama u svim opštinama Crne Gore.