Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su juče, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bar, lišili slobode tri državljanina Republike Sjeverne Makedonije koji se sumnjiče za krivično djelo prevara.

 

“Sumnja se da su V.D., F.D. i D.S. ovo krivično djelo izvršili na način što su u više navrata prilazili građanima starije starosne dobi na ulici, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, i dovodili ih u zabludu iznošenjem određenih informacija, te im prodavali satove za znatno veće novčane iznose u odnosu na stvarnu vrijednost istih, uz uvjeravanje da je riječ o skupocjenim komadima”, navodi se u saopštenju policije.

 

Iz Uprave policije su kazali, da su pomenuta lica 28. marta u Podgorici jednom licu prodali sat manje vrijednosti za iznos od 1.500 eura, a slično djelo su ponovili u više navrata u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

 

“Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koriste ova lica na teritoriji opštine Bar i tom prilikom je pronađen novac u iznosu od 3.370 eura, razni satovi, nakit, kao i garderoba koju su koristili. Od njih je oduzeto i vozilo marke Mercedes”, kazali su iz Uprave policije.

 

Intenzivnim radom policije, oni su identifikovani, locirani i lišeni slobode, te policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje mogu ukazati na sumnju da su V.D., F.D. i D.S. ove nedozvoljene radnje sprovodili i u odnosu na još oštećenih lica.

 

Iz policije su pozvali građane koji sumnjaju da su u posljenjem periodu prevareni na ovaj način, da se jave najbližoj policijskoj stanici i prijave događaj.