Tokom prethodnog vikenda, odnosno u periodu od 29. marta do 1. aprila, na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo u Beranama, dok su tri lica zadobila teške, a šest lica lakše tjelesne povrede.

 

U istom periodu, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 156 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 25 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

 

Slobode su lišena 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

 

“Od toga broja 39 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 12 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva su vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode 12 vozača je lišeno slobode u Podgorici, 11 u Danilovgradu, devet u Nikšiću i šest u Baru.

U Tivtu je lišen slobode vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.52 g/kg”, navode iz policije.

 

Danas, odnosno do prvog aprila prestala je da važi naredba o upotrebi zimskih guma.

 

“Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, kazali su iz policije.