EK brzi testovi
Javna zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore (JZUACG) Montefarm ugovorila je nabavku 93.333 brza antigenska testa na korona virus u vrijednosti od 699.975,50 eura, a dio je već isporučen javnim zdravstvenim ustanovama, pišu Dnevne novine.
“Tenderska nabavka brzih antigenskih testova je takođe završena. Potpisan je ugovor za nabavku 93.333 Panbio COVID-19 AG rapid testa sa firmom Osmi red u vrijednosti od 699.975,50 eura. Prvi kontingent je već dopremljen u skladište Montefarma i njihova distribucija ka javnim zdravstvenim ustanovama je u toku”, naveli su iz Montefarma.
Kako su istakli, dodatne količine se očekuju do kraja radne sedmice, a ugovoreni broj testova pristizaće sukcesivno, što će garantovati konstantno snabdijevanje.
Podsjećanja radi, Dnevnim novinama se tokom decembra više građana požalilo da nijesu bili u mogućnosti da urade test na korona virus, da bi iz Instituta za javno zdravlje našem listu pojasnili da su određene zdravstvene ustanove prijavile nedostatak brzih antigenskih testova čija isporuka se očekuje. Kako su tada precizirali, za ovu isporuku zadužena je zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore Montefarm.
Pored brzih testova, Montefarm je obezbijedio i 1.700 doza vakcina protiv sezonskog gripa i njihova isporuka je već počela.
“JZUACG Montefarm je obezbijedio dodatnu količinu od 1.700 doza vakcine VaxigripTetra protiv sezonskog gripa, uvoznik je FarmaLab-Podgorica. Isporuka ove vakcine je već ranije počela i nastavljena je prema rasporedu redovnih relacija”, saopštili su iz Montefarma.
Podsjećamo, iz ove zdravstvene ustanove je još u decembru saopšteno da je iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje opredijeljeno 700.000 eura, te da je započet proces nabavke dodatne količine lične zaštitne opreme i 10.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa.
Kako je DN objašnjeno iz Montefarma, u međuvremenu je tender za nabavku poništen zbog toga što se nije prijavio nijedan ponuđač, nakon čega je tender ponovljen.
Izvor Dnevne novine