SVJETSKI TURIZAM

U što kraćem roku će turistima biti obezbjeđeni rezultati na testiranje koronavirusa, koji će biti ištamapani na Engleskom jeziku.

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, sastala se sa predstavnicima privatnih zdravstvenih ustanova, koje su od Ministarstva zdravlja ovlašćene za obavljanje PCR testiranja na koronavirus.

Tema razgovora bili su kapaciteti i mogućnosti tih ustanova za testiranje stranih turista na koronavirus, sa posebnim osvrtom na organizaciju testiranja u hotelima i drugom kolektivnom smještaju, u susret predstojećoj sezoni.
“Cilj sastanka bio je da se, nakon objedinjavanja podataka, pošalje informacija diplomatskim, kao i predstavnicima avio-kompanija i turoperatora, da će svi turisti, kojima bude potrebno testiranje na koronavirus, moći to da urade i dobiju rezultate u kratkom roku, na engleskom jeziku”, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Shodno tome, dogovoreno je da privatne zdravstvene ustanove sa licencom u najkraćem roku dostave svoje ponude za PCR testiranje tokom turističke sezone, nakon čega će se nastaviti dalje pripreme.