Projekat pješačke i biciklističke staze nadomak Nikšića, duge 18 kilometara, predstavljaće još jedan dragulj turističke ponude grada, ističe Duško Marković iz NVO Media tim, dok bi benefiti bili brojni i za lokalno stanovništvo.

Projekat EKO ZONA na lokalitetima Aluge i Lukovo ima za cilj valorizaciju turističkog potencijala ovih mjesta. Prema riječima Duška Markovića, iz NVO Media tim, nadaju se da će pored turističke organizacije njihovu ideju prepoznati i donosioci odluka jer, kako kaže, benefiti ovog projekta bi bili brojni, kako za razvoj turističkog potencijala grada, tako i za lokalno stanovništvo.

Projekat je, kaže Marković, u prvoj fazi, a plan je da se odvija etapno.

Ove dvije staze omogućile bi stanovnicima Nikšića ali i turistima da naprave panoramski krug od planine Pusti Lisac, obodom Slanog jezera do Rimskog mosta, dok bi na lokalitetu Lukovo staza uključivala stari majdan, bistijernu kralja Nikole, kao i kanjon Zljebine koji je, kako Marković smatra, neiskorišćen turistički dragulj.

Marković ističe da se nadaju da će dobiti podršku od lokalne uprave, a saradnju su za sada uspostavili sa Turističkom organizacijom Nikšić.

Izvor: RTNK