Suncobrani

Plaža Centar u Sutomoru, na kojoj se godinama vijori Plava zastavica, počela je da radi ovog vikenda uz jasne smjernice Insituta za javno zdravlje. Zakupac plaže Pajo Ćeklić kazao je Danu da su dobili jedan set mjera i jasne smjernice od Instituta za javno zdravlje, koje se tiču poštovanja fizičke distance i veće higijene, te da se ugovor sa Morskim dobrom mora poštovati, i da nema mjesta za improvizacije.

“Ima prvih kupača. Gosti su iz Podgorice, koji godinama dolaze i otvaraju sezonu u Sutomoru. Poštovaćemo distancu između kupača, čak smo predvijeli tri metra iako je po propisima dovoljno dva, i tako smo i raspodjelili ležaljke i suncobrane”, rekao je Ćeklić Danu.
On je naveo da je zakup dvije ležaljke i suncobrana šest EUR i tako će biti do prvog juna, kako je bilo i prošle godine.
On je na plaži obezbijedio jednog spasioca, Asmira Muratovića, a ostale će, kaže, angažovati kad se stvore uslovi da se obnove licence.
Takođe, očekuju i malo intenzivnije mjerenje kvaliteta vode.
“Bez obzira na dešavanja oko pandemije i drugačijeg reda na plaži očekujem da dođu naši stalni gosti, a nakon otvaranje granica očekujemo i goste iz regiona”, kazao je Ćeklić.
loading…