mladi nk

Vjerovali su Nikšićani, kad je počeo proljećnji dio šampionata, da će sustići aktuelnog lidera i odbraniti titulu, ali nije ih krenulo kako su očekivali, a onda je njihovu rezultatsku krizu vrlo brzo, sasvim neočekivano, prekinula pandemijska kriza i već sredinom marta “plavobijeli” su prestali da dolaze na stadion, počeli trenirati kući, po individualnim programima, piše Pobjeda.

Svi planovi, trenerske strategije, pale su u vodu ne samo kraj Bistrice, već i u ostalim crnogorskim klubovima i tek nakon dvomjesečne prinudne pauze izvjesno je bilo kad će ponovo ko s kim odmjeriti snage.

Sada, sedmicu prije prve utakmice, u timu Nikole Rakojevića najveća je želja da se počne što prije igrati. Tako su željeli i što prije da počnu da treniraju s loptom, pasu, poštujući distancu i preporuke NKT-a, među prvima se i okupili na tri terena koja imaju na raspolaganju.

“Šta da kažem, čudno prvenstvo, neplanirana i duga pauza, a onda ponovo aktuelizovane sve priče koje prate svaki šampionat. Nije realno pričati u ovom momentu o kondiciji, ni o uigranosti ekipe, tempiranju forme… Uoči meča s Komom obustavili smo uobičajeno treniranje, čim smo dobili zeleno svjetlo zdravstvenih radnika počeli smo ponovo raditi, ali šta nam sve predstoji, kako ćemo se snaći u ovom ritmu čestih utakmica… velike su nepoznanice. Momci su trenirali u svojim domovima, onda smo poštujući distancu trenirali na tri terena, ali sada tek pošto je dozvoljeno da radimo u grupama sve to dobija prava smisao. No, nama je kao i ostalim rivalima i vjerujem da ćemo se snaći u novonastaloj situaciji”, kaže ukratko strateg Sutjeske Nikola Rakojević.

U taboru aktuelnog šampiona titula se sada ne pominje. Ipak, Rakojević kaže da u njeno osvajanje vjeruju sve dok postoji matematička mogućnost da se ona zadrži u Nikšiću.

“U suprotnom, sav naš trud ne bi imao smisla. Bilo je improvizacija, biće ih sigurno i mnogo više, ali jasno je kakav je zadatak postavljen pred momke. Sada smo zadovoljni što nam je omogućeno da počnemo trenirati i važno je da su momci željni igre. Prošli smo dosadašnji dio ovih specifičnih priprema bez većih povreda i ako zanemarimo lakše povrede iskusnijeg Vukovića i mlađanog Janjića, za očeivati je da nastavak šampionata očekujemo u punom sastavu”, kaže šef stručnog štaba aktuelnog šampiona.

U toku zimske pauze Nikšićani su prvi tim pojačali četvoricom omladinaca, golmanom Dubljevićem, ali i njegovim prezimenjakom u polju, te Dubljevićem i Bojovićem. Nedavno su priključena još tri njihova vršnjaka: Vuković, Pajović i Đukanović. To znači da će Sutjeska, u poređenju sa prvim dijelom sezone imati sedam talentovanih fudbalera u svojim redovima.

“To što nam se pruža prilika da imamo po pet izmjena u toku meča dobro je za mlade igrače. Logično je da će češće dobijati priliku da se pokažu, da će je iskoristiti, a imaćemo i dužu klupu. Prema svojim obavezama ti se momci dobro odnose i vjerujem da ćemo priređivati dobre partije”, zaključuje Rakojević.

Ciger je bio jedini stranac u redovima Sutjeske kada je zavladao korona virus, vratio se u Srbiju, a pošto mu brzo i ističe ugovor po svemu sudeći njega više nećemo gledati u plavo-bijelom dresu. Ne smije se zanemariti da su Nikšićani i dalje u igri za oba trofeja (iako imaju 11 bodova zaostatka u odnosu na aktuelnog lidera) i sasvim je izvjesno da će u narednih nepuno dva mjeseca morati da odigraju najmanje 15 mečeva.

loading…