Činjenica da je za vrijeme prvomajskih praznika u Crnoj Gori boravilo 13 odsto više turista u odnosu na prošlu godinu svjedoči da je sezona dobro počela. Na osnovu informacija iz turističkih agencija i turoperatora, kao i prema iskazanom interesovanju gostiju, iz Nacionalne turističke organizacije prognoziraju da će ovogodišnja ljetnja sezona nadmašiti prethodnu.

“Već od kraja marta su pristigle prve grupe turista sa tržišta Zapadne I Srednje Evrope, prije svega mislim na Francusku, Njemačku,Veliku Britanijušto upućuje na uspješniju predsezonu nego prošlogodišnju. Da nam je predsezona uspješnija govori i to da nam je za vrijeme prvomajskih praznika boravilo 13 odsto više turista u odnosu na prošlu godinu. Najveći turistički promet zabilježen je na Budvanskoj rivijeri, međutim, ni drugi primorski gradovi ne zaostaju. Nakon Budve, najviše gostiju je bilo u Baru, Ulcinju, Herceg Novom”, kazala je portparolka NTO Nina Vukčević.
U predsezoni je zabilježen i porast popunjenosti hotela od 14 odsto u odnosu na prošlu godinu, a struktura gostiju je raznovrsna.
Iz NTO su sigurni da će ove godine imati uspješnu sezonu zahvaljujuci, kako kaže Vukčevićeva, unaprijeđenoj avio dostupnosti, povoljnim cijenama usluga, bogatom kulturno-zabavnom programu i činjenici da je Crna Gora sigurna destinacija za buduće turiste.