Povodom Majskih svečanosti, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, Šahovski Savez Crne Gore u saradnji sa Šahovskim klubom “Nikšić” organizuje Majske dane šaha u Nikšiću, koje će biti održani 20-22. maja.
Trećeg dana manifestacije, u ponedjeljak 22. maja održaće se Otvoreno prvenstvo Nikšića u ubrzanom šahu za 2017. godinu.

Pravo nastupa imaju svi šahisti nezavisno od kategorije i uzrasta.

Sistem igre: Turnir će se igrati po švajcarskom sistemu u devet kola, kompjutersko parovanje. Turnir će se rejtingovati. Tempo igre iznosi deset minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju od pet sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog. Rekvizite za igru obezbjeđuje organizator.

Sala za igru: Sala restorana Sportskog centra Nikšić.

Prijave učešća: Prijave se primaju na mejl Šahovskog saveza Crne Gore do petka 19. maja do 12 časova, ili u sali za igru na dan takmičenja od 9:30 do 10:30 časova. Otvaranje i početak turnira će biti odmah nakon što sudije odrede parove prvog kola (10:45). Upisnina se ne plaća.

Nagrade: Obezbjeđen je nagradni fond u iznosu od 500,00 eura i biće podijeljen na deset nagrada.

Napomena: Organizator zadržava mogućnost izmjene rasporeda i sistema takmičenja u zavisnosti od broja prijavljenih takmičara, o čemu će takmičari biti upoznati prije početka takmičenja.