Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za borbu protiv droge su juče zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti “Centar”, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, lišili slobode osobu kod koje je pronađena marihuana, kokain i veća suma novca i na i na taj način spriječili dalju uličnu distribuciju narkotika.

 

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, shodno naredbi, nadležnog sudije, izvršili pretres dva objekta stanovanja u Podgorici, kao i dva vozila, koje koristi R.P. (30) iz Zete.

Pretresom je pronađena i oduzeta biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 30 kilograma, praškasta materija za koju se sumnja da je kokain, težine oko 650 grama, novac u iznosu od 11.400 eura, a za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika, kao i četiri mobilna telefona od kojih jedan sa kripto zaštitom”, saopštili su iz Uprave policije.

 

Ovom prilikom kazali su iz policije da su od osumnjičenog oduzeta i dva vozila radi dalje provjere.

 

Preduzetim aktivnostima spriječena je dalja distribucija opojne droge kokain putem ulične prodaje i krijumčarenje marihuane.