U organizaciji NVO „Udruženje multiple skleroze Crne Gore“ i KIC-a „Budo Tomović“ u okviru oktobarskih dana kulture u Podgorici, otvorena je izložba pod nazivom „Izložba likovnih radova žena sa invaliditetom.”

U uvodnom obraćanju prisutnima Snežana Burzan Vuksanović, direktorica KIC-a kazala je da je hol te ustanove najprometnija galerija na svijetu čiji zaposleni imaju poseban senzibilitet za radove osoba sa invaliditetom.
Kultura spaja različitosti i čini nas savršenima, istakla je ona, dok je predsjednica NVO „Udruženje multiple skleroze Crne Gore“, Andrijana Nikolić apostrofirala dobrobit slikarskih radionica kao vid radne i okupacione terapije.
Akademska slikarka, Danijela Drakulović koja je otvorila izložbu objasnila je psihoterapeutski značaj bavljenja slikanjem za osobe sa invaliditetom koje kroz slikarski izražaj organizuju fizičko i apstraktno.
„Za mene je ovaj dan itekako uzbudljiv“, rekla je Maja Celić koja je doputovala iz Berana.
Ova izložba, koju je pratio bogat inovativni katalog, tek je dio bogatog oktobarskog repertoara KIC „Budo Tomović“ koju će zainteresovani moći da pogledaju u narednih desetak dana, kazao je Damir Hodžić, urednik likovnog programa KIC-a.
Izvor: rtcg.me