Osnovnom Tužilaštvu u Pljevljima ranije dodijeljeno više krivičnih prijava,od koji i jedna za krivično djelo nedozvoljene polne radnje

U Pljevljima je pokrenuta optužnica protiv lica N.K,koji je osumnjičen da je u noći 11.septembra, držeći za vrat oštećenu,istu primoravao na nedozvoljene polne radnje bez njenog pristanka.Policija je postupajuci po nalogu Osnovnog Tuzilastva u Pljevljima istog lišila slobode zbog nasilnog ponasanja i nedozvoljenih polnih radnji.

 

Osim navedenog, rasvijetljeno je i krivično djelo prevara u pokušaju, učinjeno na štetu Opštine Pljevlja.

Nepoznati učinilac je lažnim prikazivanjem činjenica, u namjeri da sebi ili drugompribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predsjednik Opštine Pljevlja 19. aprila 2022. godine, pokušao da dovede i održava u zabludi službenike Sekretarijata za finansije Opštine Pljevlja na način što im je putem mejla dostavio instrukcije za plaćanje nepostojećih obaveza u iznosu 38.453 eura. Pripadnici policije u saradnji sa EUROPOL-omsu identifikovali izvršioca i došli do saznanja da je riječ o licu V.J.M.F. (24) iz Portugala, protiv koje je podnijeta krivična prijava.

 

Takođe, 3. septembra oko 21:45h dežurna služba pljevaljske policije obaviještena je da je u ulici Principova, ispred jedne pekare, došlo do tuče između više lica.

Preduzimajući operativne radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici su su identifikovali glavne krivce događaja. Krivična prijava podnijeta je protiv D.M. (17) iz Pljevalja zbog krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi koji je, kako se sumnja, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa A.Lj. (19) iz Pljevalja, E.H. (21) iz Podgorice i E.H., ušao u unutrašnjost pekare odakle je uzeo kuhinjski nož, izašao i uputio se trčećim korakom ka pomenutim licima, koji su se tom prilikom udaljili. Krivična prijava podnijeta je i protiv A.Lj. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, koji je uzeo nož u ruku kako bi prijetio D.M. (17), dok je prijava podnijeta i protiv E.H. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda, na štetu maloljetnog D.M. kojeg je gađao kamenicom i nanio mu povrede u predjelu lijeve noge.