Proteklog vikenda zamijenjeno je pet led sijalica u blizini pješačkih prelaza duž Bulevara „Vuka Mićunovića“ u Nikšiću. Posao je nastavljen danas i na pješačkim prelazima, kako je to ranije najavio potpredsjednik Opštine Nikšić Dragan Perović, vrši se zamijena led rasvjete.

Mještani Stare varoši i NVO “Alfa centar” prije desetak dana pokrenuli su potpisivanje peticije zbog neadekvatne rasvjete duž Bulevara, jer je montažom led sijalica vidljivost u noćnim uslovima i za vrijeme magle ispod granice minimum, čime je direktno ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.
“Sada će biti upravo onakva osvjetljivost na pješačkim prelazima kakva i treba da bude. Mještani su zadovoljni što je lokalna uprava shvatila ozbiljnost problema i nadamo se da će ‘osvijetliti’ cijeli Bulevar, kao i da će postaviti stubove koji fale”, kazao je Ivica Drašković, jedan od pokretača peticije.
Riječ je o dva stuba koji su davno polomljeni – jedan je u blizini Dječjeg dispanzera, a drugi na ulazu u “Karađorđevu” ulicu.
Mještani su tražili i zamjenu saobraćajnih znakova koji se nalaze na neodgovarajućoj visini pa zaklanjaju pješake koji se nađu na prelazu.