Mladi Nikšića

U Crnoj Gori je u februaru ove godine razvedeno 12 brakova više u odnosu na isti mjesec 2017, podaci su Monstata. Statističari su utvrdili da je tokom 2017-e godine najviše razvoda bilo u martu (86), a najmanje u avgustu (25), prenosi “RTCG”.

U mjesečnom statističkom pregledu za april, u dijelu koji se odnosi na stanovništvo, navodi se da u prva dva mjeseca ove godine tačka stavljena na 91 brak.
Istovremeno je u 2017-oj godini neslavno se okončalo 586 brakova, i sudeći po podacima Monstata, ta godina je jedna od najbrojnih po razvodima od 2012.
Naime, u posljednjih šest godina, najmanje razvoda bilo je 2013-e godine (499), a najviše 2016-e (čak 703).
Analizirajući brojke za prva dva mjeseca ove godine, dolazimo se do podatka da je od 91-og razvedenog braka, očekivano najviše njih u Podgorici – 27. Ljubav je najmanje “pucala“ u Kolašinu i Mojkovcu, gdje je tokom januara i februara razveden po jedan brak.
Nakon Podgorice, slijedi Bar sa deset razvedenih brakova za dva mjeseca, zatim Berane (9), Cetinje, Danilovgrad i Rožaje sa po osam razvedenih brakova, dok je u Bijelom Polju tačka stavljena na šest brakova.

U Nikšiću su razvedena četiri braka, a u Herceg Novom, Pljevljima i Ulcinju po tri.
U Andrijevici, Budvi, Gusinju, Kotoru, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku, Tivtu i na Žabljaku, prema podacima Monstata, nije rastavljen nijedan brak.
I dok je u Crnoj Gori za prva dva mjeseca ove godine razveden 91 brak, sklopljeno ih je gotovo četiri puta više – 354.
Najviše parova sudbonosno “Da“ je izgovorilo u Podgorici – njih 97, a najmanje u Andrijevici i Plužinama, gdje je sklopljen po jedan brak.
Istovremeno, svadbena pjesma se nije čula u Šavniku i na Žabljaku, jer su to jedina dva grada u koja za dva mjeseca nije sklopljen nijedan brak.