Milojko Spajic

Suficit budžeta u avgustu biće veći od junskog i julskog zajedno, saopštio je ministar finansija, Milojko Spajić i dodao da je u državnom trezoru pola milijarde EUR, a da će dug na kraju godine biti na nivou 70 odsto BDP-a.

Spajić je za narednu godinu najavio veliki razvojni budžet i sigurno povećanje zarada za određene kategorije stanovništva. Suficit budžeta u junu iznosio je tri miliona eura, dok je u julu bio 43 miliona eura.
Spajić je gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore kazao da je državna kasa u mnogo boljem stanju nego sto je bila krajem prošle godine, kada je dug bio na rekordnom nivou od preko 100 odsto BDP-a i nije bilo ništa u trezoru.
“Na kraju godine dug će biti na nivou od 70 odsto BDP-a i to će biti mnogo povoljnija situacija u odnosu na onu koju smo zatekli”, rekao je Spajić, prenosi portal RTCG.
On smatra da neće biti potrebe za rebalansom budžeta.
“Budžet se izvrašava po planu, imao je suficit u junu, julu, a sada i u avgustu. Suficit u avgustu će biti veći od junskog i julskog zajedno i to je rezultat koji se nije desio u istoriji Crne Gore”, saopstio je Spajić.
Izvor: Mina biznis