Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić poručila je da je danas značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori jer je u Crnoj Gori zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola i dodala da je ponosna.

“Danas je značajan dan za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori i ponosna sam što je u našoj zemlji zaključeno prvo životno partnerstvo osoba istog pola. Raduje me što je primjena Zakona o životnom partnerstvu i zvanično počela i želim sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu”, napisala je ministarka.
Ona je kazala da je raduje što je primjena Zakona o životnom partnerstvu i zvanično počela i poželjela sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu.
“Vjerujem da svaki čovjek ima pravo da živi svoj život u skladu sa svojim unutrašnjim osjećajem, a mi koji radimo u javnoj upravi treba da kreiramo javne politike i obezbijedimo njihovu primjenu na takav način da omogućimo da se svaki čovjek osjeća jednako poštovano i uvaženo”, istakla je ministarka.
Iako je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola usvojen prije godinu dana, kako je kazala, potrebno je uraditi još dosta toga kako bi se ispunili svi preduslovi za njegovu punu primjenu.
“LGBTIQ zajednica će u meni uvijek imati partnera i saveznika za sve aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika ove zajednice, kao i unapređenju i zaštiti njihovih prava i sloboda”, napisala je Srzentić.
Ona je posjetila da je prije osam godina u Kaliforniji sklopljen prvi istopolni brak između Kris Peri i Sendi Stier.
“Tada sam radila u administraciji države Kalifornije, a Kris je moja dugogodišnja prijateljica i saradnica. Znam koliko je to bio značajan dan za njih, a i veliki korak za Kaliforniju”, napisala je Srzetnić na Tviteru.