Državni šampionat i međunarodna trka Trofej Trebjese MTB XCO organizovana je danas na Trebjesi po osamnaesti put u organizaciji Biciklističkog kluba Perun, u saradnji sa EPCG, Opštinom Nikšić, LTO Nikšić, Intersportom i Servisom za bicikla Cero, a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore.

“Veliku zahvalnost dugujemo JU Bolnici Nikšić, čija je ekipa ljekara tokom cijele trke bila na terenu, ali koja na sreću nas organizatora i biciklista nije imala posla”, kazala nam je Ana Petrović Njegoš, direktorica BK Perun Nikšić. Ona ističe da je predsjednik saveza Dejan Popović imao samo riječi hvale za organizaciju trke.
Glavni sudija bila je Nikolina Despotović, a organizator se potrudio da na svakom extremnom spustu budu volontri Crvenog krsta.
Prvo mjesto u kategoriji Elit osvojio je Goran Cerović iz Biciklistickog kluba Pljevlja. Najbolji junior je Danilo Luković iz Tempa, a kadet Jovan Vučković iz BK Pljevlja.
U Masters konkurenciji trijumfovao je Dragan Jašović iz Tempa, dok je među rekreativcima bolji od ostalih bio Todor Capunović. Najbolja pionirka je Dunja Kovačević iz BK Perun, dok je kod žena trijumfovala Dunja Ivanova iz Energie Makedonija.
U kategoriji kadetkinja slavila je Nina Vujičić iz BK Perun, kod pionira njen klupski drug Marko Perović, dok je kod Poletaraca trijumfovao Pavle Živković takođe iz Peruna. Pioniri BK Perun su bili vrlo uspješni.
Takmičarima su pored medalja pripale i vrijedne novčane nagrade. Generalni sponzor je bio Intersport.