minimalna zarada

Turistička inspekcija u četvrtak i petak, kontrolisala je 46 ugostiteljskih objekata u Nikšiću, i izdala deset prekršajnih naloga u vrijednosti od 6.050 EUR. Iz Turističke inspekcije kazali su i da su prilikom kontrole zatvorena i tri ugostiteljska objekta jer nijesu imali odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Kako je saopšteno, zbog nepoštovanja epidemioloških mjera, podnešene su tri krivične prijave jer ugostitelji nijesu obezbijedili osobu koja će kontrolisati kovid potvrde.

“Pokrenut je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nenošenja maski zaposlenih u ugostiteljskom objektu”, kaže se u saopštenju.

Iz Turističke inspekcije kazali su da su među kažnjenima i tri ugostiteljska objekta koja su zapečaćena jer nijesu imala odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

“A iz istog razloga jednom objektu je izrečena mjera zabrane rada, u tom objektu se obavljaju i druge djelatnosti pa ga nije zakonski moguće zapečatiti”, kaže se u saopštenju.

Iz Turističke inspekcije su rekli da je izdato deset prekršajnih naloga od 6.050 EUR iz svih oblasti nadzora koje kontrolišu. Oni pozivaju ugostitelje da poštuju mjere, naročito kada je riječ o kovid potvrdama.

“Jer za taj prekršaj nema novčanog kažnjavanja, već protiv protiv pravnog i odgovornog lica moramo podnositi krivične prijave nadležnom tužilaštvu”, saopšteno je iz Turističke inspekcije.

Oni su apelovali na odgovornost i pozvali građane da prijave nepravilnosti na besplatni call centar 080/555-555 ili na prijave@uip.gov.me.

 

Izvor: Mina biznis