Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu biće nastavljeno ovog vikenda u Kotoru, na stazi Kotor – Trojica koja godinama izaziva veliku pažnju crnogorskih ljubitelja automobilizma i takmičara iz regiona, prenose Vijesti.

Trka Kotor – Trojica boduje se za takmičenje u okviru Centralno-evropske zone (CEZ), ali i za prvenstvo Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH).

Dolazak su najavili takmičari iz Srbije, Mađarske, Kosova, Italije, Češke i Albanije.

Organizatori vjeruju da će ove godine biti oboren prošlogodišnji rekord kada je na stazu izašlo 132 vozača.

Prema najavama, očekuje se učešće 60 domaćih takmičara, 40-45 vozača iz Hrvatske, uz 20 iz BiH, tako da je izvjestan, uz takmičare iz ostalih zemalja, rekordan broj učesnika.

Organizatori slave i jubilej, jer je prije 65 godine na stazi Kotor – Trojica održana prva Međunarodna brdska trka u Crnoj Gori.

“To je jubilej koji moramo da proslavimo na pravi način i zbog toga se već duže vrijeme užurbano pripremamo za organizaciju ove trke koja ima tradiciju dugu šest i po decenija. Vjerujemo da će tokom vikenda biti oboren rekord po broju učesnika, a prema preliminarnim najavama učestvovaće više od 130 automobilista tako da je prošlogodišnji rekord od 132 takmičara ugrožen”, rekao je Tripo Bukilica.

Za trku Kotor – Trojica vlada veliko interesovanje kod ljubitelja automobilizma u Crnoj Gori, tako da organizatori očekuju da pored staze bude više od 10 hiljada gledalaca.

Staza je duga 4.350 metara i voziće se dvije vožnje.

Zvanični trening je zakazan za subotu u 12 sati, a drugi trening pola časa po okončanju prvog.

Start trke predviđen je za nedjelju u 11 časova. Druga vožnja pola sata poslije završetka prve.