Dvojica Nikšićana i i dva državljana BiH uhapšeni su na području Gacka zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili neovlašćenu međunarodnu trgovinu i isporuku opojne droge “marihuana”, prenosi RTCG.

Kako prenosi Radio Sarajevo nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH predlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Nikšićane Marka Jevrića (24) i Gorana Banovića (32) , kao i državljane BiH Muharema Temaja (51) i Jasminu Hot (29) kod kojih je, pronađeno 86,5 kilograma opojne droge “marihuana”.

“Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH na prodručju Gacka su lišili slobode i izvršili pretrese četvoro osumnjičenih. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 86,5 kg opojne droge “marihuana”. Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili neovlašćenu međunarodnu trgovinu i isporuku opojne droge “marihuana”, s područja Crne Gore u BiH”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Kako su saopštili, četvoro uhapšenih se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama.

“Pritvor za osumnjičene se predlaže zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, a u odnosu na pritvorske razloge koji ukazuju na opasnosti od bjekstva, predložena je mjera pritvora za osumnjičene Gorana Banovića i Marka Jevrića. Predlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH”, saopšeno je iz Tužilaštva BiH.