Trinaestogodišnji dječak A.R., koji je u srijedu 22. februara povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi, je i dalje sediran na respiratoru, saopštavaju za portal Mladi Nikšića iz Kliničkog centra.

Sedacija predstavlja stanje smanjene svjesnosti koje se postiže davanjem određenih lijekova koji djeluju na centralni nervni sistem.

„Kog njega dominira povreda glave, jer je udarac bio jak, tako da je trenutno na mašini za disanje. Nema ozbiljnijih većih povreda, međutim, sama povreda glave je dovoljno ozbiljna. Prije ponedeljka ga nećemo skinuti sa sedacije“, kazao je njegov doktor Žan Mrdović.

Kako on kaže, povreda glave je takva da dječak sada mora biti sediran i na mašini za disanje. Iz Kliničkog centra su optimisti i očekuju oporavak mladog A.R.

U srijedu 22. februara u popodnevnim časovima došlo do saobraćajne nezgode u Ulici narodnih heroja u Nikšiću, u kojoj je dječak A. R. (13) zadobio povrede glave i grudnog koša opasne po život. Nakon ukazane pomoći, hitno je prevezen u Klinički centar u Podgorici.

U nezgodi je učestvovao automobil „Audi Q7“ (DG AH 616), za čijim volanom se nalazio Nikšićanin Miodrag Spaić (34).