U sklopu manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2023”, Nikšićko pozorište i Opština Nikšić pokloniće najmlađoj publici tri besplatne predstave do kraja septembra.

U saradnji sa 10. Međunarodnim festivalom lutkarstva Podgorica – Crna Gora, u ponedjeljak, 4. septembra u 18 časova biće izvedena predstava Pozorišta lutaka u Mostaru “Zlatokosa” (5+), čiju je režiju i dramatizaciju, prema bajci braće Grim, uradila Jelena Đorđević. U predstavi igraju: Nina Popović/Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoj, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Narednog dana, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava Nikšićkog pozorišta “Bajka o elektricitetu”, koju je prema tekstu Milene Bogavac dramatizovao, adaptirao i režirao Milo Vučinić. Uloge u predstavi tumače: Nikola Vasiljević, Matija Memedović, Kristijan Blečić, Maja Stojanović i Milica Kekić. Predstava je namijenjena uzrastu od 8 i više godina.

Predstava “Anin svet snova” Pan teatra iz Beograda, biće izvedena 28. septembra u dva termina (10 i 12 sati) i namijenjena je nikšićkim prvacima. Predstavu je režirala Bojana Đurašković, a uloge tumače: Tijana Upčev, Bojana Đurašković, Petar Arsić i Mario Šaran.