Kulturno kreativni centar Akord i pored situacije sa korona virusom, uspio je da pripremi dvije pozorišne predstave : „Alisa u zemlji čuda“( Akordov dječiji teatar) i „One su htjele nešto sasvim drugo“ (Akordov omladinski teatar).

Obje predstave su premijerno izvedene na sceni Nikšićkog pozorišta 8. maja 2021. g., a reprizirane su 30. maja.

Nakon velikog uspjeha obje predstave, uslijedili su i pozivi za gostovanja širom Crne Gore.

Tako je 3.juna, Akordov omladinski teatar gostovao u Centru za kulturu u Beranama, dok će Dječiji ansambl svoju „Alisu“ izvesti mališanima u Centru za kulturu Danilovgrad 11. juna.

„One su htjele nešto sasvim drugo“ publika u Podgorici će imati priliku da pogleda 15. juna u KIC – u „Budo Tomović“, a 21. juna Akordovi omladinci biće učesnici 50- og, jubilarnog Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju.

Nakon toga u planu su i igranja u Kotoru, Herceg Novom, Petrovcu, Budvi ….

Akordov dječiji teatar biće gost Bioskopa Cinestar u Budvi 3. jula.

“I pored svih problema koje nam je napravila korona, upornim radom ( iako su prekidi bili česti) uspjeli smo da finiširamo i postavimo obje predstave, na „daske koje život znače“.

Obje predstave su fantastično primljene! „Alisa“ je vesela i poučna priča koju djeca obožavaju, dok se u predstavi „One su htjele nešto sasvim drugo“ bavimo velikim problemom današnjice, a to je vršnjačko nasilje, koje nažalost poprima sve više maha, čemu smo svjedoci gotovo svakog dana.

Jako sam srećan što je Akord opet predvodnik kulturne scene u Nikšiću, tako da očekujemo da nam Grad pomogne da nastavimo istim tempom i entuzijazmom, jer ove generacije mladih glumaca to itekako zaslužuju”, kazao je direktor Akorda, Dragan Knežević.

Uskoro bi trebalo da počnu sa radom i ostale sekcije u Akordu: Folklor, sve vrste plesova, kako za djecu i omladinu, tako i za rekreativce, a od jeseni će početi i muzička i poetsko recitatorska sekcija.