Na sajmu knjiga ,,Anderva book” u Nikšiću posjećenost relativno dobra, u toku dana očekuje se još veći broj ljudi. Na sva tri sprata Nikšićkog sportskog centra nalaze se štandovi sa knjigama različitih tematika i sadržaja.

Na samom ulazu na drugi sprat, prvi štand koji upada u oči je štand Nacionalne biblioteke Crne Gore ,,Đurđe Crnojević”.

Na ovome veoma lijepo ukrašenom štandu mogu se naći razna djela vezana za Crnogorsku istoriju i kulturu. Neka od najupečatljivijih imena su: Trebnik iz 1837, Besjede i proglasi kralja Nikole, kao i mnoge djela Petra drugog. Takodje, ovaj štand za kupce ima posebnu ponudu. Komplet Crnogorska bibliografija od 32 knjige za 20 eura.

Pored njega, jedan od najupečatljivijih štandova na sajmu je štand ,,Obodsko slovo” na kom se mogu naći mnogobrojni klasici kako domaće, tako i svjetske književnosti.

Neka od najupečatljivijih imena su: Herman Melvil, Puškin, Gogolj i Lav Tolstoj, dok medju domaćim autorima možete naći imena kao što su Ivo Andrić, Danilo Kiš, Momo Kapor i mnogi drugi.

Na trećem spratu sportskog centra ništa manji broj štandova, a jedan od najupečatljivijih je štand ,,Nova knjiga Doo” većinom klasici domaće književnosti, a pored njih, možete naći i raznorazna djela koja se bave istorijom, psihologijom i filozofijom.

 

Anderva bookAnderva book