Nakon utakmice sa RK Budvanska Rivijera rukometašice Trebjese otputovale su na Međunarodni turnir u Mostaru pod nazivom „Voljenom gradu Mostar 2023“, u organizaciji Rukometnog kluba Lokomotiva.

Osim domaćina, učestovale su ekipe HŽRK Zrinjski, i ŽRK Leotar iz Trebinja.
I ako je turnir bio seniorskog karaktera rukometni klub Trebjesa je na put otišla u kombinovanom sastavu koju su činile kadetkinje i pionirke kluba.
U prvom susretu od 10:30 sastale su se timovi Lokomotive i Leotara, a slavila je ubjedljivo domaća ekipa rezultatom 42:27.
U drugoj utakmici Zrinjski je pobijedio Trebjesu rezultatom 33:30 gdje je viđena velika borba u kome je mladi sastav Trebjese kontolisao rezultat i u večini meča bio u vodjstvu. Ipak premijerligaško iskustvo ekipe Zrinjskog je preovladalo i meč je riješen u korist ekipe Zrinjskog.
U utakmici za treče mjesto gdje su svi igrači dobili priliku rukometašice Trebjese savladale su ekipu Leotara rezultatom 37:18 .
Najbolji strijelac turnira je igračica Lokomotive, Ilajda Šuta, sa 20 golova. Za najbolju golmanicu izabrana je Džana Softić (Zrinjski), a najbolja igračica turnira je Ivana Rozić (Zrinjski).
Vrijedi istaknuti da je cjelodnevni događaj protekao fer, korektno i u sportskom duhu.