Tim Tehnopolisa je uzeo učešća 12. septembra na nekoliko ključnih događaja u zemlji, ali i širom regiona, doprinoseći promociji inovacija i održivom razvoju.

Tako je članica Tehnopolisa, Vanja Zorić-Šundić bila član žirija na finalnom pitchingu događaja koji je organizovao Metalurško-tehnološki fakultet, Podgorica na kom su ocjenjivane najbolje projektne ideje za stvaranje održivog društva putem koncepta cirkularne ekonomije.

Takođe, Đorđije Brkuljan na poziv Centar za stručno obrazovanje je učestvovao na sastanku partnera projekta MCVET, zahvaljujući činjenici da je Centar prepoznat kao jedna od relevantnih institucija koja može da pruži podršku u narednim aktivnostima projekta u dijelu koji se tiče izrade edukativnog programa za 3D štampu.

Željko Lučić je učestvovao na okruglom stolu “Inovacioni ekosistem u Crnoj Gori i regiji“, u organizaciji Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, gdje je govoreći u okviru Sesije 2 – Tehnološki transform i start-upovi, uporedio efekte i iskustva funkcionisanja biznis inkubatora u Evropi i regionu sa radom biznis inkubatora koji posluje u okviru IPC Tehnopolis.

Anđela Nikčević učestvovla je na RISE regionalnom forumu, u okviru kojeg je Tehnopolis kao lokalni inkubator iz Crne Gore uzeli učešće. Tokom Foruma posebna pažnja će biti posvećena promociji socijalnog preduzetništva i regionalnoj saradnji u cilju podrške razvoju inovativnih rješenja za društvene izazove.

“Ponosni na naš tim nastavljamo u istom ritmu posvećeni radu na izazovima za stvaranje bolje budućnosti”, saopštili su iz Tehnopolisa.