Službenici Regionalnog centra cetinjske policije i službenici Grupe za protivdiverzionu zaštitu su danas oko 13:25 časova uspješno deaktivirali improvizivanu eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod jednog putničkog motornog vozila, saopštili su iz Uprave policije.

Jutros oko 10:15 časova cetinjska policija je obaviještena da je na putničkom motornom vozili u vlasništvu G.S. ispod mjesta suvozača, primijećen sumnjiv predmet.

Lice mjesta je obezbijeđeno od strane pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nakon čega su službenici Grupe za protivdivezionu zaštitu upotrebom specijalizovanog robota utvrdili da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, a potom pristupili njenom dektiviranju.

Improvizovana eksplozivna naprava je deaktivirana uspješno i izuzeta sa lica mjesta. Ona će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Cetinju i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Preduzimaju se dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.