Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, „Putevima moga grada“, testiranje, Liga Evrope

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su testiranje igrača fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole koji se takmiči u Superligi Srbije.

FK TSC Bačka Topola je osnovan 1913. godine, a od 2018/19. godine se takmiči u Superligi Srbije. U tekućoj sezoni učestvovali su u kvalifikacijama za Ligu Evrope u fudbalu, gdje su uspješno prošli prvo kolo, a u drugom, nakon slabijeg izvođenja penala, ispali od Steaue iz Bukurešta.
Testiranjima koja su realizovana najinovativnijom opremom koja pruža egzaktan uvid u pokazatelje morfološke dijagnostike prisustvovao je kondicioni trener Veselin Sekulović.
Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc. dr Ivan Vasiljević, kao i prof. dr Marko Stojanović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.
Profesor Bjelica je poželio sreću šefu stručnog štaba Mladenu Krstajiću i njegovim igračima u nastavku sezone, gdje ih očekuje borba za izlazak u Evropu.
“Na temelju dijagnostifikovanih veličina, odnosno utvrđenih dobrih i loših strana treniranosti sportista, mogu se postaviti ciljevi i zadaci trenažnog procesa, kao i programi trenažne aktivnosti za pojedine cikluse u kojima se odvija sportska priprema”, ističe prof. dr Duško Bjelica.