mladi nk

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa predstavništvom UNDP-a u Crnoj Gori, raspisalo je Javni poziv za podršku klasterima koji će biti otvoren do 11. juna, a pored finansijske podrške, kako je saopšteno, zainteresovanima će biti obezbijeđena i asistenacija u pripremi aplikacija.
Na ovu temu Ministarstvo ekonomije je održalo  info dan u Tehnopolisu.

Fond za realizaciju Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za ovu godinu uvećan za 50 hiljada eura, i da iznosi 150 hiljada eura. Predmet sufinansiranja su strateški prioritetne djelatnosti, koje obuhvataju preradu poljoprivrednih proizvoda, prehrambenu industriju, kao i turizam i ugostiteljstvo.

Konsultant UNDP, je angažovan da vodi računa o kvalitetu i kompletnosti aplikacija za ovaj program pa mu se zainteresovani mogu obratiti. Za one kojima je potrebna pomoć od početka pa do predaje aplikacije, biće organizovani konsultativni sastanci, odnosno radni dani u opštinama iz kojih potiču klasteri.

Na program je moguće aplicirati sa dva projekta, različite namjene. Maksimalan iznos koji se može dobiti je 15000 eura bez pdv-a, sem za nevladine organizacije za koje ovo ne važi.
Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, kao i na web stranici www.mek.gov.me, a potrebno je dostaviti do 11.juna.